Vaccinatie

Jaarlijks beschermen we uw konijn tegen ziekten zoals RHD en Myxomatose. We hebben speciale konijnen vaccinatiedagen en sturen u een herinnering tegen de tijd dat er een nieuwe inenting nodig is.

Gebit en tandheelkunde

Het gebit van een konijn heeft regelmatig extra aandacht nodig, als tanden te ver doorgroeien of kiezen haken krijgen. Ieder jaar met de vaccinatie kijken we dit na en als het afwijkt kunnen we op tijd ingrijpen. We kunnen de tanden of haken bij de kiezen dan slijpen of de tanden/kiezen onder narcose verwijderen.

Aangepaste narcose

Met ons moderne anesthesiesysteem werken we veilig en verantwoord. Konijnen krijgen gasnarcose, extra zuurstof en we houden ze in de gaten op de monitor. Na de ingreep zijn ze snel weer wakker.

Een nieuw konijn of een maatje erbij?

We werken samen met de konijnenopvang. We vaccineren, steriliseren en castreren de konijnen, zodat ze gezond herplaatst kunnen worden. Zoekt u een nieuw konijn of een maatje erbij? Neem dan contact op de konijnenopvang. Zo maken we samen de wereld een stukje beter.

www.beestenboellian.nl

Sterilisatie

Voor een voedster is het belangrijk op tijd gesteriliseerd te worden. Zo voorkom je ongewenste nestjes en het is beter voor de gezondheid van een voedster, omdat je baarmoederproblemen op latere leeftijd voorkomst. De beste leeftijd om te steriliseren is tussen de 6 maanden en 1,5 jaar.

Castratie

De belangrijkste reden om rammen te castreren is zodat ze gekoppeld kunnen worden aan een voedster. Ook voorkom je door op tijd te castreren dat een ram gaat sproeien, worden ze vaak wat liever en zijn ze gemakkelijker zindelijk te maken. Casteren kan vanaf de leeftijd van 3 maanden, zodra de balletjes ingedaald zijn.

Zieke dieren

Een konijn is een vluchtdier en laat daarom zo min mogelijk zien dat hij ziek is. Let daarom goed op bij de dagelijks verzorging. Zit je konijn stiller dan normaal of eet hij zijn eten niet meer goed, neem dan op tijd contact met ons op om te overleggen of het nodig is om langs te komen.

Voeding

Een konijn moet altijd eten om de darmen actief te houden. Genoeg hooi of andere voeding met vezels is daarvoor belangrijk. Een klein beetje brokjes mogen daarbij, maar niet teveel! Als een konijn te dik is kan hij zichzelf niet meer goed schoonhouden en zijn ochtendontlasting niet meer opeten, waardoor hij ziek wordt.

Nagels

Te lange nagels zijn niet fijn voor een konijn. Hou ze goed in de gaten en laat ze op tijd knippen.

Oormijt

In de oren van een konijn kan oormijt zitten. Met een otoscoop kunnen we in de oren kijken en als we de oormijt zien lopen kunnen we een konijn snel helpen met medicijnen.

Vachtverzorging

Konijnen en knaagdieren kunnen zomaar last hebben van kale plekjes, jeuk of parasieten. Door te onderzoeken wat de problemen veroorzaakt kunnen we ze er ook snel weer vanaf helpen

Afscheid

Als het einde nadert kunnen we u eerlijk advies geven over hoe het met uw dier gaat en met u meedenken in de moeilijke beslissing waar u voor staat. Voor het inslapen van een dier nemen we altijd ruim de tijd. Het is een moeilijk moment voor iedereen. Als u wilt kunnen we als service ook een pootafdruk en een plukje haar verzorgen als herinnering.