Help, mijn huisdier heeft last van vlooien!

Ook in het najaar kunnen honden en katten een vlooienbesmetting oplopen.
Wat kunt u hier tegen doen?
Behandel allereerst al de aanwezige honden en katten met een vlooienmiddel. U heeft de keuze uit pipetten, tabletten of een vlooienband.
Vraag één van onze assistentes om advies over welk vlooienmiddel het fijnst voor u en uw dier werkt.Houdt er rekening mee dat de pipetten en tabletten slechts één maand werken en dat de behandeling dus iedere maand herhaalt moet worden. De vlooienband van Seresto werkt daarentegen 7-8 maanden.
Omdat vlooien lintwormen overbrengen is het belangrijk om ook de ontworming bij te houden. Dit moet elke 3 maanden gedaan worden.

 

Omdat slechts 5% van de vlooien op het dier te vinden zijn en de overige 95% in de omgeving, is het behandelen van plekken waar het dier regelmatig komt heel erg belangrijk. Het behandelen van de omgeving kan met een speciale omgevingsspray (ook verkrijgbaar bij ons in de praktijk). Deze sprayt u in de kamerhoeken, in kieren en spleten en achter de plinten. Het middel elimineert de vlooien en larven en werkt voor langere tijd.
Gooi hiernaast alle kleden, dekens en kussens waarmee het dier in aanraking is geweest in de was en stofzuig het huis (en eventueel de auto) grondig.

 

Vlooienallergie:
Eén van de meest voorkomende allergieën is vlooienallergie.
Hierbij reageert de huid van het dier overgevoelig op het speeksel van de vlo na een beet.

Verschijnselen hiervan zijn:
–   Heftige jeuk, met name op de rug, staart en buik.
–   Vaak gaat de jeuk gepaard met kaalheid, korsten en ontstekingen.
–   Vlooienbestrijding helpt wel, maar niet altijd voldoende.
–   Vlooien zijn soms wel, maar soms ook niet te vinden.

 

Verdenkt u uw huisdier van vlooien(allergie)?
Neem dan contact op met de praktijk.
Tel. 0182-382610

Geplaatst in Parasieten en getagd met .